Alles begon toen een drietal vrienden aan den toog van hun sportclub zich vaak ergerden aan de muziek die op de meest standaard feestjes gespeeld wordt.  En als men dan al eens een stevigere schijf speelt, dan moet het steeds na amper een handvol seconden alweer vééél stiller staan...  Omdat het onder meer de periode was van “De Zwaarste Lijst” op Studio Brussel dachten we eens een avondje te organiseren met “onze” muziek, en oh ja, waarom niet niet met live bandjes?

Headbanger’s Balls Fest I werd een soort “geslaagde try-out” in ons sportclub lokaal met een 80-tal enthousiaste rock- en metal liefhebbers die er een hels feestje van gemaakt hebben.  2 live bands aangevuld met DJ sets deden TC Isis daveren op z’n grondvesten!

 

“Dit doen we opnieuw!!!” dacht Pascal Glorieux ‘alias Pascal Headbangers Ball’ en heel snel waren mede-organisatoren van het eerste uur enthousiast om hier hun bijdrage aan te leveren.  Samen met Pascal vormden Jurgen Callens en Kurt Grymonprez een team die Headbanger’s Balls Fest II zou voorbereiden.   Zou het iets groter en meer mogen zijn?  Jazeker.  Maar hiervoor moest ons team groter en sterker worden.   Daarom sloten Stefaan Verhelle, Evelyn Lagae, Dimitri Creaynest, Dieter Balcaen aan in ons team.

Headbanger’s Balls Fest II ging door in het JOC te Izegem.  De zaal met een capaciteit van 400 mensen liep aardig vol dankzij een line-up waarvan we toen op voorhand eigenlijk maar konden van dromen.    

3 Belgische metalbands met een stevige live reputatie, met als headliner het Brugse After All.  Dit alles werd aangevuld met een afterparty verzorgd door MFH, de coverband die onze eerste editie wist te “headlinen”.

 

Ok, 300 bezoekers op een 2 editie...  het was instant moeilijk om onze ambitie voor een “full house” voor een derde editie in toom te houden!  Headbanger’s Balls III was born!! 

Een headliner van buiten onze grenzen Izegrim voerde een fel gesmaakte line-up aan.  Een ‘sterke affiche’ zeiden velen, getuige de op voorhand uitverkochte 3e editie!!

 

 

Ondertussen zijn de huidige organisatoren (Pascal, Jurgen, Kurt, Evelyn, Stefaan en nieuwkomers Stefan Segers en Steven Lievens) volop bezig met de voorbereiding van hun 4e editie.

Héél binnenkort komt u hier meer over te weten en hou u vast aan de takken van de bomen; onze filosofie “een kwalitatief metal festival” zal alle eer aan gedaan worden!!!

Geen enkele editie zou een geslaagde editie geweest zijn zonder sponsors en crew, DANK U ALLEN!!

Wordt vervolgd ;-)   \m/

De organisatoren.

 

Festival Countdown

Time passed:
5
5
0
0
Days
0
0
8
8
Hours
3
3
5
5
Minutes
1
1
9
9
Seconds

winforlife       

       Stekelorum 2001 

     plets 2501logo ing bureau buyse noyen 01 50 flyerLOGO ALGEMEEN GROOT vanhulle 150 affiche

 

      Harley Davidson 4001alustar 250 Lagaar affiche 100AND IZ affichecastelain 100 declerck kippen afficheBarbecook afficheD D 200Koornmarkt affiche

 

      

 

 

Remmery 100 FLYER Robbedoes 50 AfficheStekelorum 500 hoofdsponsorVANDOMMELE adviesburo 75 flyervinotheek afficheVelos Johan logo 100 flyer 200 affiche garage holvoet 200 affiche lot 56500 euro Aditco afficheBaguetje 40 broodjes afficheBelfius 125 afficheDecaigny affiche 100degryse scherm275 afficheHans Kerckhof 150 euro affiche